De winterperiode is de tijd dat schilders hun werkzaamheden verplaatsen van buiten naar binnen. De lagere temperaturen en de weersomstandigheden maken het soms onmogelijk om buiten door te werken. Nu is aan de weersomstandigheden weinig te veranderen. Maar zelfs  als die omstandigheden wel goed zijn, zorgen de lagere temperaturen voor problemen. De verf wordt dikker en is daardoor minder makkelijk te verwerken. Tot voor kort werd dan een ‘paardenmiddel’ toegepast om toch buiten te kunnen werken, maar dat ging dan wel ten koste van de kwaliteit van de verf.

Sinds kort hebben we bij Bruil vastGoedonderhoud de ideale oplossing gevonden! Even simpel als geniaal; de FlowControl!

Dankzij een accu kan 6 tot 8 uur gewerkt worden met ‘verwarmde’ verf zonder dat de kwaliteit van de verf verminderd. Met de FlowControl kunnen wij bij Bruil vastGoedonderhoud  de verf gemakkelijk opzetten, verdelen en besnijden, ook al is de verf dikker door de lagere temperatuur. De FlowControl verwarmt de verf en zal daardoor voor een goede vloei van de verf zorgen. Hierdoor kunnen wij sneller werken. En de juiste laagdikte aanbrengen, waardoor de beste dekking wordt behaald. Een langer glansbehoud zal het resultaat zijn.

Dus: vanaf nu stoppen wij met verdunnen, want voor een goed vloeiende verf, geeft verwarmen een beter resultaat.

En we  hebben nog een bijkomend voordeel ontdekt; In het voorjaar kan u sneller in de tuin aan de slag, want wij zijn dan al weer vertrokken met onze steigers. Dus kan u misschien ook eerder van uw tuin genieten dan uw buurman!