In de nabije toekomst ontstaat een gebrek aan goede vakmensen die hun handen willen laten wapperen. Door de vergrijzing vloeit vakkundig personeel af en aan de ’onderkant’ komt maar weinig nieuwe instroom binnen. Dit is niet alleen in het schildersvak een bedreiging, maar geldt voor nagenoeg alle technische beroepen.

Bij Bruil vastGoedonderhoud zijn we van mening dat wij ons steentje moeten bijdragen aan ontwikkelingen die hier iets aan willen doen. Daarom zijn we vanaf dit jaar bij de Schilder^sCOOL Zutphen. Schilder^sCOOL is het opleidingsbedrijf van en voor de bedrijfstak schilderen en onderhoud. De coöperatieve vereniging Schilder^sCOOL heeft dertien opleidingslocaties verspreid door Nederland en heeft als doel de opleidingen kwalitatief te verbeteren en efficiency voordelen te behalen door het opleidingsproces gezamenlijk uit te voeren.

Jongeren die het schildersvak willen leren kunnen direct aan de slag bij een leerbedrijf. Een groot deel van het jaar werken ze in een leerbedrijf samen met vakmensen die met veel plezier en trots hun eigen ervaring over willen brengen aan de schilders van de toekomst. In de wintermaanden volgen de leerlingen dan de meer theoretische vakken op school. De hele opleidingsperiode werken de leerling schilders bij hetzelfde bedrijf. Wisselen en zoeken naar stageplaatsen hoort dus tot het verleden.

Om leerbedrijf te mogen worden moet een schildersbedrijf aan veel voorwaarden voldoen. Bij Bruil vastGoedonderhoud zijn we met vlag en wimpel door deze toetsing heen gekomen en we zijn er trots op om een Schilder^sCOOL leerbedrijf te zijn.

Ben je geïnteresseerd of ken je iemand voor wie het schildersvak misschien wel de juiste toekomstperspectieven biedt kijk dan eens op www.schilderscool.nl of neem contact met ons op.